Мирослав Боршош: В „Музейко“ въвеждаме деца и учители в света на STEM образованието



Заместник-кметът по култура, образование, спорт и младежки дейности на Столичната община Мирослав Боршош прие наградата “За принос в изграждането и развитието на STEM среда за деца”, присъдена на Общински културен институт и Детски научно-образователен център „Музейко“. Призът беше връчен на ежегодната церемония, на която се отличават кметове на общини и райони за особен принос в развитието на София и Софийска област. Инициативата е на „КиП Адвъртайзинг“, издател на справочника „София и Софийска област – бизнес, култура, туризъм”. Критериите, от които Комисията за номинациите се ръководи, са провеждането на успешни политики и прилагането на добри практики в направленията бизнес, култура и туризъм.

„STEM образованието е важно за децата, но ние сме длъжници на българските учители в обучението им и подготовката пред предизвикателството да подготви децата ни за това, което ги очаква в дигиталния свят. Дигиталната култура е нова област, непозната за мнозина от нас, и е истинско изпитание за родители и учители как ще въведем децата си там. Радвам се на тази награда, защото в „Музейко“ работим упорито за въвеждането на децата ни в STEM света!“

Наградата е естествено признание за постигнатите резултати от екипа на „Музейко“, както и стимул в амбициите да бъде част от обучителните процеси в българското образование, които предстоят.

02.05.2023