Кметът на София Васил Терзиев се срещна с посланиците на страните от НАТО и Европейския съюз

Кметът Васил Терзиев покани на среща посланиците на държавите от НАТО и Европейския съюз в България. Срещата се проведе на територията на София тех парк. “За мен е истинско удоволствие да Ви посрещна на това специално  място. Сигурно се питате защо точно тук – в София тех парк” – започна приветствието си кметът на София.

Той сподели с посланиците, че изборът на място на срещата има символно значение и е свързан с неговата голяма цел и мисия – София да се превърне в град на бъдещето и иновациите. “Както знаете, идвам от света на технологиите и инвестициите, а сега съм част от политиката като кмет на София” – продължи Васил Терзиев. Той каза пред дипломатическите представтели, че се надява София да бъде интегрирана в мрежата на европейските столици и градове, да бъде град, който се движи от технологиите и иновациите, предпочитано място за инвестиции и бизнес и прекрасно място за живеене. Васил Терзиев заяви намеренията си да работи усилено заедно със своя екип, за да превърне тези цели в реалност.

Кметът на София се запозна лично с всеки един от дипломатическите представители на държавите от НАТО и Европейския съюз, които уважиха поканата му. На срещата присъства и Никола Барбутов – заместник-кмет на Столичната община в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“.

Васил Терзиев увери посланиците, инвеститорите и бизнеса от техните държави, че са добре дошли в София и могат да бъдат неразделна част от разгръщането на потенциала на нашия град и голямата мечта за София. “Аз и екипът ми ще направим необходимото, за да се чувстват желани, добре приети и подкрепени. Ще работим заедно за тази наша визия за София като град на бъдещето и център на иновациите” – завърши обръщението си към дипломатическите представители Васил Терзиев.

 



08.12.2023