Кметът на София Васил Терзиев връчи приз в кампанията „Достойните българи“

Кметът на София Васил Терзиев връчи приз в кампанията „Достойните българи“. Инициативата се провежда за 21-ва  поредна година и в нея се отличават българи, които с делата си са пример на достойни хора.

Кметът на София благодари на екипа на вестник „24 часа“ за това, че споделят добрите примери, както и на всички отличени в кампанията: "Давате ни повод за  оптимизъм и вяра в това, че нещата могат да се променят, колкото и да е трудно, с това, че не се отказвате и  благодарение на вас виждаме, че можем повече като общество и като хора." Кметът коментира и резултатите от социологическо проучване на „Тренд“, според което само 2% от българите смятат, че политиците са достойни хора. Вярвам, че по-младите, по-новите в политическия живот, ще намираме решения, ще служим на всички вас и ще променим тази оценка.

Столичният кмет връчи отличие на Георги Пеев – първият човек в света, който с присадено сърце и бъбрек изкачи най-високия връх в Африка в планината Килиманджаро – Ухуро, а със своя пример показва, че трансплантациите дават нов живот.

В кампанията „Достойните българи“ през тази година бяха отличени 43 човека. 

 

26.03.2024