Кметът на Йорданка Фандъкова присъства на откриването на нова високотехнологична лаборатория в София

"Компании като Festo са показателни за инвестиционната среда в нашия град, те са голямо богатство за града ни и възможност за развитие на младите и образовани хора." Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на лаборатория за изпитване и калибриране към технически инженерен център на "Фесто" в София.

"През последните 10 години София изкачи много бързо стълбицата в привличането на технологични компании и специалисти, – посочи кметът на столицата. – С цел подкрепа на инвеститорите създадохме Общинската агенция за инвестиции, с която заедно подготвихме и Столичният общински съвет одобри разширението на територията за развитие в чисто производство.

В София работят над 80% от технологичните компании на страната. Въпреки кризите, през които преминахме, не спряхме развитието на града и проектите, с които променяме София. През 2021 г. София концентрира над половината от всички чуждестранни инвестиции, направени в страната."

Кметът Фандъкова посети новата лаборатория и поздрави компанията за това, че инвестира в чисто производство, както и в стажантски програми за млади хора.

Πpoизвoдcтвoтo ce пoдпoмaгa oт coбcтвeн R&D цeнтъp, ĸъдeтo в cътpyдничecтвo c гepмaнcĸия oтдeл зa paзвoйнa дeйнocт ce paбoти пo мнoгo нoви пpoeĸти, cвъpзaни c oбнoвявaнe и дoпълвaнe нa пpoизвoдcтвeнaтa пpoгpaмa.

За 2023 г. Дружеството е инвестирало 20 млн. евро за модернизиране на производствените площи и разширение на специализиран склад за съхранение на електронни компоненти. Планираните инвестиции и за 2024 г. възлизат на същата стойност.



24.10.2023