Кметът Фандъкова провери изграждането на пробива на бул. “Филип Кутев“

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на работна оперативка и провери строителството на пробива на бул. “Филип Кутев“. Пробивът на „Филип Кутев“ от кръстовището с ул. “Сребърна“ до бул. “Симеоновско шосе“ е изцяло нов участък от булеварда.

"Към момента се изпълняват основни изкопни пътни работи по трасето, започна изграждане на канализация, която е изключително важна част от инженерната инфраструктура и трябва да се изгради за района. На обекта работи много тежка техника и механизация" – каза зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

„Филип Кутев“ принадлежи към първостепенната улична мрежа, изграждането на пробива е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигурява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Новият участък около 1,2 км дължина, с две платна за движение по 10,50 м, с по три ленти в посока, два тротоара по 1,5 м, от двете страни ще има еднопосочна велоалея с ширина 1,5 м. Ще бъде изпълнено ново улично ЛЕД осветление. По средата се запазва разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе.

Очаква се пробивът да бъде завършен до края на годината. С реализацията на новото трасе ще се постигне и пренасочване на транзитното движение от централната част на града и намаляване на трафика.



 

25.04.2023