Кметът Фандъкова връчи отличието на НБУ, получил академичен "Оскар" за 2022 г.


Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи наградата на Нов български университет, който получи Първо място в направление "Теория на изкуствата" в академичните "Оскари" на вестник "24 часа", определени на базата на Рейтинговата система на висшите училища на Министерство на образованието и науката и консорциум, включващ Институт "Отворено общество" и "Сирма груп".

Йорданка Фандъкова връчи отличието на проф. Пламен Дойнов, ректор на Нов български университет.

По думите на кмета Фандъкова през 2009 г. в качеството ѝ на министър на образованието "успяхме да започнем реформите, които продължават да се реализират и до днес и доведоха до резултатите, които виждаме днес.

София, освен столица, е и образователен център на България, 23 са акредитираните висши училища в столицата, което е големият шанс на града ни, това привлича талантите, които развиват икономиката и духовността.

Няма университет в София, с който Столична община да не си партнира.

С Нов български университет основното ни партньорство е в сферата на културата, като сред тях е подкрепата за Международния майсторски клас на Райна Кабаиванска. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община. Майсторският клас на Райна Кабаиванска нареди София на картата на големите центрове за млади оперни певци в света".

Фандъкова благодари на "24 часа", защото "тази класация започна по време на моя предшественик Даниел Вълчев, но имахме възможност да дадем тласък на този проект, благодарение на позитивния натиск на "24 часа", г-жа Гочева и г-н Стойчев" – посочи също кметът на София Йорданка Фандъкова.


 

16.01.2023