Кметът Фандъкова връчи награди на млади учители в конкурса "Учител на годината"

 

 


"Младите учители сте нашата надежда за децата ни да имат добро бъдеще.

Работата на българския учител не е лека, особено днес в конкуренцията на интернет. Дигиталните технологии могат да бъдат средство и партньор в работата в училище, но те не могат да заменят умението на учителя да запали искрата на знанието, науката и духовността." Това каза кметът Фандъкова в обръщението си по време на конкурса "Учител на годината", организиран от Синдиката на българските учители (СБУ).

Йорданка Фандъкова поздрави учителите и им пожела да са здрави и да изпитат любовта на учениците си и радостта от техния успех.

Кметът на София поздрави и лично г-жа Янка Такева, председател на СБУ, за нейната апостолска работа за българското образование. Синдикатът и лично г-жа Янка Такева са ключови за развитието на столичното образование.

Кметът Фандъкова връчи награди в направление "Млад учител" на: Иван Петков, учител в ОУ "Стоян Михайловски", Пловдив, Кремена Кьосева от СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково, Светослав Маджаров от СУ "Трайко Симеонов", Шумен, Татяна Петрова от ДГ "Елена Грънчарова", Горна Оряховица, Христина Димитрова от Националната Априловска гимназия в Габрово, Цветан Кетипов НХГ "Св. Св. Кирил и Методий" в Благоевград.

Кметът Фандъкова поздрави и всички учители в навечерието на 24 май – най-светлия празник на българското образование.

12.05.2023