Кметът Фандъкова бе удостоена със сертификат за почетен член на Съвета на жените в бизнеса

В началото на десетото издание на Лидерска академия към Съвета на жените в бизнеса кметът на София Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата за развитие на бизнес и управленски умения, бе удостоена със сертификат за почетен член. Йорданка Фандъкова поздрави участниците в десетото юбилейно издание на академията в присъствието на Управителния съвет на организацията и социалния министър Иванка Шалапатова, която поема патронажа на Академията от кмета Фандъкова.

По думите на Фандъкова: „Лидерската академия е насочена към споделяне на най-добрите практики и умения на лидерите в управлението и бизнеса. Развитието на бизнеса е важно за икономиката на града, а то зависи от успешните лидери" – каза също кметът Фандъкова в приветствието си пред Академията.
"Живеем в трудни времена и хората на управленски позиции имат голяма отговорност. Лидерите са тези, които не се страхуват от проблеми и дори от критика, но трябва да намерят решение" – посочи също столичният кмет.

Статистиката показва, че повишеният брой на жените в управлението на бизнес компании засилва финансовата им стабилност. По данни на НСИ за 2022 година жените предприемачи у нас се увеличават през последните години – около 30 на сто от общия им брой.
България заема челни позиции в сферата на технологии. Страната ни е значително над средните европейски нива с 41% участници жени в тази сфера, на фона на 33% средно за Европа.
Общо 40 дами ще се обучават в настоящото издание на Академията, а досега са завършили над 350.

 

10.11.2023