Кметът Йорданка Фандъкова и ректорът на Академията на МВР Иван Видолов подписаха Споразумение за сътрудничество

Днес, 13 юли, кметът на София Йорданка Фандъкова и ректорът на Академията на МВР Иван Видолов подписаха Споразумение за сътрудничество. На подписването присъстваха директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров и декана на факултета по "Пожарна безопасност на населението" доц. д-р инж. Христо Проданов.

"Сигурността е най-важна за града. В работата си на терен осъществяваме взаимодействие и координация с Пожарната, – каза кметът Фандъкова. – Затова сътрудничеството с Академията на МВР, където се обучават бъдещите специалисти, е от голямо значение" – посочи столичният кмет.

"Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община и служители и курсанти на Академия на МВР сме провеждали редица срещи, съвместни мероприятия и практически обучения, като едно от тях бе на общинския полигон" – посочи Красимир Димитров.

Целта на Споразумението е да се задълбочи сътрудничеството между Столичната община и Академията на МВР в областта на обучението и квалификацията на служители, както връзките между науката, институциите и администрацията на местната власт в полза на гражданите. Двете институции ще си сътрудничат и при работа по европейски проекти.
 

Фотограф: Денис Христов



 

13.07.2023