Кметът Васил Терзиев връчи отличие в конкурса "Икономика на светло"

"Всички тук имаме за кауза това, с което се занимаваме – да изсветлим икономиката на България, защото това е единственият път, по който ще можем да живеем в по-нормално общество, с по-нормални доходи, където има правила, които се следват, и което води до просперитета, за който говорим, но понякога не всички искаме да платим цената за него." Това каза кметът на Столичната община Васил Терзиев при връчването на наградата „Икономика на светло“ за 2023 г. в Националния конкурс, организиран от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Кметът на Столичната община Васил Терзиев обяви победителя в първата категория – "За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата". Призът получиха Божидар Божанов (народен представител от ПГ на "Продължаваме Промяната – Демократична България") и група народни представители. Отличието е за промените в Кодекса на труда, стартиращи прехода от хартиена към електронна трудова книжка.

Кметът Терзиев поздрави всички номинирани и наградени и изрази увереност, че всеки от нас ще продължи да бъде непримирим в борбата със сивата икономика.

Асоциацията на индустриалния капитал в България връчва за единадесети път наградите "Икономика на светло". Целта на ежегодния конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Снимки: Асоциацията на индустриалния капитал в България