КНСБ оцени високо изпълнението на Споразумението за сътрудничество между Йорданка Фандъкова и синдиката


Президентът на КНСБ Пламен Димитров оцени положително изпълнението на поетите ангажименти от Йорданка Фандъкова и записани в   Споразумението за сътрудничество между нея като кандидат-кмет в Избори 2019 и КНСБ. На срещата присъстваха лидерите на основните федерации на синдиката. Най-големи успехи бяха  отчетени в секторите на транспорта, образованието и здравеопазването, както и възстановяване на социалния диалог в „Топлофикация“ ЕАД и “Софийска вода“АД.  Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева изказа благодарност към Фандъкова за направените инвестиции в сферата на образованието, както и за постигнатото по отношение на колективния трудов договор. Такева връчи на Йорданка Фандъкова златния медал на синдиката.  
По време на срещата  кметът Фандъкова благодари за доверието и посочи, че въпреки кризите и въпреки липсата на редовен държавен бюджет Столичната община  успявава да реализира своите проекти и да изпълнява поетите ангажименти, както и че за нея основната и най-важна инвестиция е тази в хората, условията на труд, квалификацията и възнагражденията.  За мен беше важно да отворя общината за диалог, а социалният диалог беше ключов, добави Фандъкова.
Фандъкова посочи като успех и увеличените инвестиции в образованието, сред които строителство на детски градини и спортни зали. По думите й 15 района в София ще бъдат с решен проблем по отношение на недостига с местата за деца между три и шест години. За 4-годишните правим всичко възможност до края на тази година да се осигурят места, каза кметът..
Фандъкова благодари на КНСБ за диалога в социалните услуги, които на територията на общината са над 100. Над 10 са новите услуги, предстои развиването на нови седем, отбеляза също кметът.  Средствата за заплати в сферата на културата ще бъдат увеличени и това ще бъде записано в  бюджета за тази година.    

17.07.2023