Йорданка Фандъкова получи награда в раздел "Благоустройство на голяма община" от Global Leaders

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи награда в сектор "Благоустройство на общината" в XIII награди на Global Leaders.
Столична община е безспорен лидер в годишните награди за строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града. Наградата се дава за реализирани проекти в мандата на кмета Йорданка Фандъкова. Метрото на София вече е 52 км. 42,5 км от него са завършени в последните 15 години. Над 380 000 души имат достъп и използват метрото всеки ден. Продължава строителството и в момента се изграждат 3 км метро през район “Подуяне” и има пълна готовност да започне изграждането на още 6 км метро през район "Слатина".

39,7 км от "Околовръстния път" на София бяха построени през последните години. Изградени са 6 кръстовища на две нива, 13 транспортни пробива с нови булеварди и улици. Изградени са и 144 нови сгради на детски градини и 24 училищни сгради.
Реконструирани и възстановени са над 50 знакови за София паркове, градини и пешеходни пространства.

Водещи на церемонията бяха Патриция Кирилова и Симеон Владов.

По традиция събитията на Global Leaders подкрепят социални каузи. Платформата е инициатор на кампания за подпомагане на социалнослаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. Тазгодишното издание Luxury Property Awards 2023, на което присъстваха над 200 гости, подкрепи младите таланти от Националното училище за танцово изкуство.



 

11.10.2023