Йорданка Фандъкова връчи Наградата на кмета на София за изследователски проект в областта на спорта на студенти от НСА

По време на тържествения Академичен съвет по повод 80-годишнината на НСА и Деня на Академията Йорданка Фандъкова връчи Наградата на кмета на София за изследователски проект в областта на спорта със значим социалнообществен принос. Наградата получиха двама млади изследователи от Магистърската програма „Кинезитерапия“ на НСА – Симона Велчева и Симеон Андреев, спечелили отличието с най-добър постер на VIII Национален конгрес по невросонология и мозъчна хемодинамика.

По време на тържествената церемония кметът поздрави преподавателите и студентите от Академията с празника и им благодари за партньорството. „За всеки град е привилегия да има висше учебно заведение, каквато е Национална спортна академия, което да дава образование, да увлича младите хора, да помага за развитието на масовия спорт и да развива наука“ – каза кметът Фандъкова. „Благодарение на Академията и на големите спортисти София вече пета година е европейска столица на спорта, а след броени дни ще получим и званието "София – световна столица на спорта“ – припомни още столичният кмет. 

Столичната община заедно с НСА провежда фестивали по миниволейбол, минибаскетбол, състезания по хандбал и по лека атлетика за ученици, състезания по плуване за Купа "София" и за Купата на кмета на Столичната община.

Досегът на младите хора с големия спорт и шампионите е решаващ за избора им да се занимават със спорт и да водят активен и здравословен начин на живот.


 

15.11.2022