69 сигнала са отработили до момента екипите на Столичната пожарна и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община

Информация за обстановката в София към 11 ч.

Общо 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили до момента екипите на Столичната пожарна и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Всички екипи са на терен от снощи, когато започна силният вятър в столицата.

Към този час от системата 112 са постъпили над 130 сигнала предимно за паднали или наклонени дървета и счупени клони в различни райони на София. Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централна градска част.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи фирми. 9 екипа на дирекция „Зелена система“ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които до момента са над 20.
Районите администрации също трябва да следят ситуацията на тяхна територия.

По нареждане на СДВР е отцепено движението около хипермаркет ХИТ "Младост" поради наклонен строителен кран в близост. Движението се извършва двупосочно по бул. „Ал. Малинов“.
Към момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си.

Напомняме на гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си. Изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си.

 

18.01.2023