Изложба на млади плакатисти от Националната художествена академия в Столичен куклен театър

На 27 април от 10.30 ч. във фоайето на Столичен куклен театър (салон "Гурко" №14) ще бъде открита изложба на театрални плакати по повод най-новата премиера на театъра – "Снежанка и седемте джуджета". Откриването на изложбата ще  се състои непосредствено преди началото на представлението на "Снежанка и седемте джуджета", а всеки който иска да види творчеството на младите плакатисти, ще може да го направи до края на месец май. Режисьор на спектакъла е Славчо Маленов, кукли и сценография – Силва Бъчварова и Васил Рокоманов.  

Това е втори съвместен проект на Столичен куклен театър и Националната художествена академия, в който театърът предоставя възможност на младите творци да предложат дизайн за плакат на премиерно заглавие, като след това един от всички предложени става официален плакат на съответната постановка. И този път в инициативата се включват студенти от специалност "Плакат и визуална комуникация", които под ръководството на доц. д-р Георги Павлов представят 19 проекта.

"За нас беше изключително труден и отговорен процес при избора на проекта, който ще използваме като официален плакат на спектакъла. Заедно с режисьора и сценографите на постановката се спряхме на предложението на Зорница Йовева. Благодарим на доц. д-р Георги Павлов, както и на всички студенти, които взеха участие и вложиха много труд  и креативност в разработките си.", споделя Иван Райков, директор на Столичен куклен театър.


26.04.2024