Изложба в Галерия на открито, посветена на движението "Спасете Почвата"

От 28 юли в Галерия на открито в градина "Кристал" ще бъде представена изложба, посветена на движението “Спасете Почвата”.

Движението “Спасете Почвата” е подкрепено от агенции на ООН, включително Световната продоволствена програма, Конвенцията на ООН за борба с опустиняването и Програмата на ООН за околната среда. Изложбата включва снимки от събития и цитати от български експерти, посветени на повишаването на осведомеността за деградацията на почвите и решенията на тази криза. 

По данни на Министерството на околната среда и водите около 85% от почвите в България са подложени на ерозия, което води до деградация. България е и една от шестте държави, засегнати от суша по време на горещата вълна през миналото лято.

Световното движение "Спасете Почвата" подкрепя правителствата в прилагането на политики в държавите по света за поддържане на 3 – 6% органично вещество в земеделската почва.

След като получи невероятен отзвук и подкрепа от публични личности като д-р Джейн Гудол, will.i.am, SZA, Джеси Уилямс, Ty Dolla $ign, Марк Уолбърг, професор Ратан Лал (носител на Световната награда за прехрана за 2020 г.) и много други "Спасете Почвата" достигна до над 4 милиарда души.

По време на 30 000-километровото си 100-дневно пътешествие с мотоциклет за повишаване на осведомеността за кризата и да вдъхнови промени в политиката основателят на "Спасете Почвата" Садгуру посети България на 19 април 2022 г. и проведе събитие в зала "Джон Атанасов" в София с близо 1 000 участници.
 



28.07.2023