Изградихме 8 сгради на детски градини и още три са в строеж в един от най-натоварените райони на София – „Витоша“

"Изградихме 8 сгради на детски градини и още три са в строеж в един от най-натоварените райони на София – „Витоша“. На това място преди имаше малка стара сграда с една група, сега построихме нова сграда за четири градински групи, отговарящи на най-модерните изисквания." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата сграда на 116. детска градина „Мусала“ в район „Витоша“.

Новата сграда е за 4 групи и разполага с физкултурно-музикален салон. В сградата са реализирани енергоспестяващи мерки. В дворното пространство са изградени четири детски площадки и едно спортно игрище.

"Работата по изграждане на детските градини е пример за децентрализация, – каза кметът Фандъкова. – Благодарение на работата на кмета на район „Витоша“, която подкрепих, са изградени нови 8 сгради на детски градини в район "Витоша", който е пример за това, че проблемите се решават с много работа, – посочи също столичният кмет. – Кметът на „Витоша“ успя да обнови всички сгради на училища, да започне изграждането на ново. Подготвят се пет проекта на детски градини, по които да може да започне строителство през следващите години" – заяви още кметът.

Столичните детски градини са едни от най-хубавите в Европа, коментира кметът Фандъкова. По думите ѝ през последните три най-тежки години на ковид и финансова криза построихме 32 нови сгради на детски градини, а в момента се изграждат още 22 сгради на детски градини.


Фотограф: Аделина Ангелова