Извършени са обработки със смеси против заледяване по улици и булеварди в София

През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са извършили обработка със смеси против заледяване на пътните платна на улици и булеварди в районите „Средец“, „Оборище“, „Сердика“, „Подуяне“, „Слатина“, „Изгрев“, „Илинден“, „Надежда“, „Студентски“, „Овча купел“, „Люлин“, „Връбница“, „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Панчарево“ и Южната дъга на "Околовръстния път". В районите „Банкя“ и „Витоша“ е извършено избутване на снежна маса и разпръскване на смеси против заледяване. Опесъчени са пътищата в ПП „Витоша“ –  „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златни мостове“. Дейността на фирмите  се контролира от Столичния инспекторат, а екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ извършват обходи в града.

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои маршрути.
През вчерашния ден Столичният инспекторат наложи санкции за неизпълнение на дейности на почистващите фирми в размер на 140 хиляди лева.

Напомняме на управителите на фирми и търговски обекти, както и на председателите на етажна собственост да почистят прилежащите към обектите им и жилищните блокове тротоари. Собствениците на сгради да направят оглед за ледени висулки и да ги отстранят, а при невъзможност да ги достигнат – да обезопасят местата с лента.
Температурите ще останат ниски, което е предпоставка за заледявания. Съветваме шофьорите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да се движат със скорост, съобразена с пътните условия.

22.01.2024