Извършени са обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт в София

Информация за обстановката в София към 7:30 ч. на 21 януари 2024 г.

Тази нощ в София са извършени обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване и почистване на сняг от улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, във всичките 24 района на Столичната община, както и основни и вътрешноквартални улици в районите „Искър“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Лозенец“, „Триадица“, „Младост“ и др. Обработена е общинската пътна мрежа в районите „Панчарево“, „Люлин“, Банкя“, „Нови Искър“, също и Южната дъга на "Софийския околовръстен път". Към този момент фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, продължават обработки с разпръскване на смеси в „Слатина“, „Надежда“, „Връбница“, „Подуяне“, „Изгрев“.

В готовност са 216 снегопочистващи машини. През деня работата ще продължи по почистване на тротоари и пешеходни пространства.
В планината Витоша е извършено опесъчаване и бутане на снежна маса на пътища „Бояна“ – местност Златни мостове и „Драгалевци“ – хижа „Алеко“. През деня ще се допускат автомобили с поставени вериги, а в интервала от 11:00 до 14:00 ч. не се разрешава движението на коли по планинските пътища.

В момента градският транспорт се движи навсякъде и изпълнява обичайните си маршрути. До планината Витоша достигат автобусни линии №№ 63 и 66. Екипите на Столичен инспекторат следят обстановката  и контролират дейностите на почистващите фирми. Аварийните екипи на общината са на терен и извършват обходи в града.

През деня температурите ще бъдат ниски. Напомняме на етажните собствености, търговски обекти и офис сгради да почистят пространствата пред съответните си сгради. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно със съобразена скорост.

21.01.2024