Извършени са обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт

Информация за зимната обстановка в София към 5:30 ч., 6 февруари

Тази нощ в София са извършени обработки срещу заледяване във всички райони на Столична община. Температурите са отрицателни и достигнаха до -8 градуса. Извършени са обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване по трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, мостове, Южната дъга на "Околовръстен път", както и пътищата между селищата в районите "Панчарево", "Кремиковци" и "Нови Искър".
В момента градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути.
И към този час продължават обработки на основни улици в част от районите в централна градска част. Предстои да започне почистване на пространствата около спирките на градския транспорт.

Извършва се избутване на сняг и опесъчаване на пътищата в Природен парк "Витоша": "Драгалевци" – "Алеко" и "Бояна – Златните мостове.
На терен в готовност са над 60 снегопочистващи машини. Работата на почистващите фирми контролират екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват и екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“. Аварийните екипи са премахнали и ледени висулки от Моста на влюбените и на детелината на бул. "България".

Напомняме на шофьорите да тръгват на път само с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, да шофират внимателно и със съобразена скорост.
Етажните собствености, търговските и бизнес обекти да почистят прилежащите на съответните си имоти площи.

 

06.02.2023