Започна обновяване на клиниката на ОП „Екоравновесие“ в район „Връбница“

Започна извършването на обновяване на клиниката на Общинското предприятие „Екоравновесие“ в район „Връбница“. Това съобщиха заместник-кметът по „Финанси и здравеопазване“ на София Иван Василев и вр.и.д. директор на Предприятието Димитър Димитров, които днес извършиха проверка на работата във ветеринарната клиника.

"Целта ни е да подобрим условията за животните. Извършва се смяна на всички решетки, пребоядисва се и обновява. Това са част от дейностите, с които искаме да обновим клиниката" – посочи Димитров.

Иван Василев обясни, че "заварихме много натрупани проблеми през годините. Но още през първите месеци сменихме директора на Общинското предприятие. Важно за работата на „Екоравновесие“ е, че в бюджета на Столичната община увеличихме средствата, те са общо 4.3 млн. лв., което е с 1.136 млн. лв. повече в сравнение с миналата година. Около 800 хил. лв. са предвидени за ремонтни дейности" – посочи също Василев. По думите му вече има чувствително подобряване на условията в клиниката. "Нашата цел е да контролираме и следим как се разходват средства" – посочи също столичният заместник-кмет.

Димитър Димитров обясни също, че материалната база е много занемарена, дълги години не е ремонтирана. Ще работим и с доброволците. Приютите са отворени за тях и всеки ден, те могат да се грижат за кучетата по 6 часа. В момента в трите приюта на ОП „Екоравновесие“ има около 1 500 кучета.

Димитров обясни, че, за съжаление, продължава и изхвърлянето на домашни кучета на улицата от недобросъвестни стопани. Той призова хората да извършват кастриране на своите домашни любимци. Безплатно е извършването на кастрация, ваксинация, чипиране, обезпаризитяване и издаване на паспорт.

Директорът на предприятието заяви, че ще бъдат подобрени и заплатите на служителите.

"На конкурса за директор на “Екоравновесие” нямахме никакви кандидати. Затова призовавам в момента, в който се обяви официално новият конкурс, всеки, който има амбиция, да кандидатства. По този начин, който наистина е отговорен и ангажиран с проблемите на „Екоравновесие“, ще може да покаже това на практика" – каза Иван Василев.