Започва миене на улици, обособени в карета, в район „Триадица“

От днес до 14 август ще се мият поетапно улици в „Триадица“ под формата на „каре“, като за целта е създаде временна организация на движение.

На 11 август ще се мият ул. „Гургулят“, ул. „Верила“, ул. „Кн. Борис I“ и „Цар Асен“. Графикът може да видите https://inspectorat-so.org/images/Triadica_grafik_kareta_11-14.08.23.pdf
Дейността ще започне от 07:30 ч. до 16:30 ч., като ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили улиците, по които ще се извършва миене с автоцистерна с маркуч от четири страни под формата на „каре“.

Собствениците на паркираните автомобили трябва да ги преместят, докато трае дейността, а на тези, които не са го направили, колите ще бъдат премествани от екипите на "Център за градска мобилност" ЕАД на близка локация. За новото им местонахождение информация може да се намерят на телефон 070013 233.

Организация за извършване на дейностите се създава между фирмите по чистота, Общинска полиция, ЦГМ ЕАД, Пътна полиция – СДВР, Софийска вода и есплоатационните дружества, работещи на територията на столицата, а контролът по изпълнението осъществява Столичен инспекторат на терен.

Последователно са измити улици на карета в районите "Оборище", "Красно село", "Средец", "Възраждане", "Лозенец".

11.08.2023