Зам.-кметът Дончо Барбалов провери обновяването на пътната маркировка в София

Зам.-кметът Дончо Барбалов провери как се извършва опресняването на пътната маркировка по  първостепенната улична мрежа в София и улиците, по които се движи градският транспорт. Дейностите се извършват през нощта, за да е по-малко затруднението на автомобилното движение.

"Вече е положена или се довършва полагането на напречната маркировка по бул. “Тодор Александров“ (на снимките), бул. “Сливница“, бул. “Царица Йоанна“, ул. "А. Дуков".
На 80% е изпълнена и маркировката по бул. "Цариградско шосе" – съобщи инж. Димитър Петров, директор на дирекция "Управление и анализ на трафика".
От началото на т.г. е обновена маркировката на 74 пешеходни пътеки в столицата. През ваканционния месец август, по разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова, ще бъдат опреснени и пътеките около училища и детски градини.

Извършва се и реновиране на стари стълбове на светофарните уредби. Те се обработват със специализиран лазерен уред за премахване на ръжда и боя, така че да се постигне най-високо ниво на защита на полаганото след това покритие.



 

05.07.2023