Заместник-кметът на Столичната община Надежда Бачева присъства на откриването на асансьор за хора с увреждания в сградата на Българската телеграфна агенция

Зам.-кметът на Столичната община в направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ Надежда Бачева присъства на откриването на нов асансьор в сградата на Българската телеграфна агенция (БТА), който осигурява достъп на лицата с увреждания до Националния пресклуб на Агенцията.

Генералният директор на Агенцията Кирил Вълчев, който беше и домакин на събитието, благодари за модернизацията на сградата, която е осъществена по Проект „Красива България“, част от Програмата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), и с гордост заяви, че изграждането на асансьора е финансирано със средства от бюджета на БТА, като инвестицията е малко над 250 000 лв. без ДДС. Предстои и пространството пред сградата на БТА да се трансформира в красива, зелена, достъпна и безопасна пешеходна зона с възможност за представяне на символи от целия свят. В рамките на проекта, към сградата вече функционира и новоизграден паркинг.

Сред гостите бяха министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, заместник-кметът на столичния район "Средец" арх. Николай Христов и Любка Атанасова – главен координатор на проект „Красива България“.

В зала „МаксиМ“ беше прожектиран филмът „Петя на моята Петя“, вдъхновен от живота и творчеството на Петя Дубарова. В лентата главната героиня се бори за изграждането на асансьор в училището, в което учи.

Един от приоритетите на заместник-кмета г-жа Надежда Бачева е надграждането на всичко, направено досега, свързано с достъпната среда в училищата и градините и след това в общинските сгради.