Забранява се влизането на автомобили в участък на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“, променят се маршрутите на автобусна линия № 94 и тролейна линия № 7

Във връзка с реконструкция на уличен канал по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до ул. „д-р Петър Берон“ се въвежда промяна в организацията на движение.

От 03.07.2023 г. до 18.08.2023 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по крайната дясна пътна лента на източното пътно платно на ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Петър Берон“.

От 03.07.2023 г. до 18.08.2023 г. (включително) се променят маршрутите на тролейбусна линия № 7 и автобусна линия № 94.

Маршрутът на тролейбусна линия № 7 се променя, както следва (само в посока ж.к. „Люлин 3“): от ж.к. „Гоце Делчев“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Арсеналски“ – бул. „Черни връх“, от обособеното платно на бул. „Арсеналски“ тролейбусите ще се движат в източното пътно платно на бул. „Черни връх“ в посока бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ (не се движат в обособеното тролейбусно платно), надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“, наляво по бул. „Васил Левски“ и от кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“ по маршрута до ж.к. „Люлин 3“.
В обратна посока маршрутът не се променя.
Тролейбусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 „Ул. "Ген. Гурко“ на ул. „Ген. Гурко“ – крайна за електробусни линии №№ 84 и 184.

Маршрутът на автобусна линия № 94 се променя, както следва (само в посока СУ „Св. Климент Охридски“): от "Студентски град" по действащия маршрут до кръстовище бул. „Черни връх“ – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, наляво по ул. „Ген. Гурко“ и надясно по бул. „Васил Левски“ по маршрута до СУ „Св. Климент Охридски“.
В обратна посока маршрутът не се променя.
Автобусите  ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута с изключение на спирка с код 2601 „Ул. "Ген. Гурко“ на ул. „Ген. Гурко“ – крайна за електробусни линии №№ 84 и 184.



 

30.06.2023