Д.ик.н. Янка Такева връчи на Йорданка Фандъкова отличието „Най-добър социален партньор – кмет“ на СБУ за 2022 г.

В навечерието на големия християнски празник Богоявление председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева връчи на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова отличието „Най-добър социален партньор – кмет“ за 2022 г., с който тя бе отличена от едноименния Шестнадесети национален конкурс на СБУ. 

Кметът Фандъкова получи от председателя на СБУ цветя и почетен плакет за постигнати високи резултати в съвместната дейност със Синдиката на българските учители през 2022 г. за изключителни заслуги и личен принос за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство и образователната система на столицата. 

Успешният социален диалог между СБУ и Столичната община, в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, е резултат от дългогодишни съвместни усилия, взаимно разбиране и споделяне на общи ценности и визия за бъдещето на столичната образователна система. Доказателство за това е и подписаният на 16 декември 2022 г. нов Общински колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование на Столична община и предхождащите го, както и анексите към тях.

Връчвайки високия приз, г-жа Такева подчерта: „Г-жо Фандъкова, благодаря Ви за всеотдайността, разбирателството и подкрепата. Бях изключително горда да оповестя на нашата празничната церемония дни по-рано, че именно Вие сте най-добър социален партньор – кмет на СБУ за 2022 г., малко са кметове в нашата страна, които заслужиха и получиха това значимо признание от страна на Синдиката.“ 
 


 

05.01.2023