До 15 септември ще приключат строителните работи на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и бул. „Филип Кутев“, съобщи инж. Джоргов

"Предвижда се за 15 септември да приключат строителните работи в кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и бул. „Филип Кутев“, което се оформя като четириклонно. Кръстовището се работи в рамките на новия пробив на бул. “Филип Кутев“, където предстои да се положи износващия пласт асфалт." Това каза при проверка на обекта инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство на Столична община. 

Бул. „Филип Кутев“ е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигурява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Новият участък с около 1,2 км дължина, с две платна за движение по 10,50 м, с по три ленти в посока, нови тротоари с велоалея. По средата се запазва разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе. 
Вътрешният градски ринг е изключително важен за извеждане на трафика и е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова. 

Продължава работата по новия пробив на бул. “Филип Кутев“, който се изгражда от ул. “Сребърна“ до бул. “Симеоновско шосе“, който се очаква да бъде завършен през втората половина на октомври. Работи се по новите пътни платна, направени са на 95% инженерните работи, поставят се стълбовете на новото улично осветление, предстои да се положи велоалея двустранно и тротоарните настилки. 

Вече е влязло в сила разрешението за строеж на южното пътно платно на участъка от бул. „Филип Кутев“ между бул. “Черни връх“ и ул. “Сребърна“. Очаква се през втората половина на месец септември да започне работа и по него, което ще осигури пълният профил на булеварад. 
Очакваме разрешение за строеж за изграждане на участъка от бул. “Тодор Каблешков“ от ул. “Луи Айер“ до бул. “Черни връх“. 
Инж. Джоргов посочи, че в момента се работи по 10 големи обекта и, където е възможно, до 15 септември ще приключи работа, като обновяването на 10 км на „Чепинско шосе“, както и кръстовището на бул. “Цар Борис III“ в кв. “Княжево“.