Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2023 г.

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2023 г., съгласно Статут на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение № 344 от 22.06.2017 г. на Столичен общински съвет. Наградите се връчват в Деня на София – 17 септември.

Предложенията се приемат до 14 ЮЛИ 2023 г., включително, в областите:

- Литература;
- Театър;
- Музика;
- Визуално-пластични изкуства;
- Художествена фотография;
- Кино;
- Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда;
- Критика и журналистика в областта на културата;
- Танцово изкуство;
- Фолклорни сценични изкуства;
- Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства,
както и за:
- Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура.

Могат да бъдат номинирани творци/творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София, или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града, за периода 1 юли 2022 г. – 1 юли 2023 г.

Документи се приемат само по електронен път на https://kultura.sofia.bg/awards/.

Предложението трябва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/творчески колектив.

Статутът за наградите ще намеритe на страницата за култура "АртСофия" (https://artsofia.bg/bg), в раздел "АртКонкурси".

13.06.2023