Двадесетгодишният Любомир Мутафчийски спаси кръста в София

Кметът Васил Терзиев поздрави столичани по повод Богоявление

Двадесетгодишният Любомир Мутафчийски спаси кръста в студените води на езерото в кв. „Дружба“ в София.

На Ѝордановден, Богоявление, ритуалът по спасяване на кръста по традиция се проведе в парка край езерото в столичния район „Искър“. В ледените води се хвърлиха 46 мъже. Най-възрастният бе Борислав Бранков на 83 години от София, а най-млади – няколко осемнадесетгодишни момчета.

Богоявленският водосвет за празника отслужи Белоградчишкият епископ Поликарп, който заедно със свещениците от храма „Св. Преп. Наум Охридски“ участваха в литийно шествие.

“Пожелавам на всички софиянци да са здрави и да имат една много хубава година, щастлива. Да сме по-смирени, по- добри и да сме повече заедно.” Това каза кметът на София Васил Терзиев по време на празника. “Работата в общината не е спирала, всекидневно се борим с предизвикателства. Благодаря за всеотдайността на всички колеги, надявам се скоро да имаме и работещ Общински съвет, за да ускорим темпото и да има една добра година за града" – каза още кметът Терзиев пред журналистите и посочи, че една от най-важните предстоящи задачи е да бъде  внесен бюджетът на града. “Надявам се да има Общински съвет, който да го подкрепи, и да можем да реализираме всички добри идеи” – посочи още той. Кметът поздрави и събралите се граждани около езерото “Дружба” с празника.  



 

06.01.2024