Грейнаха светлините на Коледното дърво на София

Тази година елхата на София се намира на новата пешеходна зона в града, пространството при  храма, дал името на града „Света София“, и храм-паметника „Свети Александър Невски“.

"Коледа е това специално време в годината, когато домовете ни излъчват специално сияние на уют и топлина, спокойствие и надежда" – това каза кметът на София Васил Терзиев при запалването на светлините на коледната елха в София.

"Моята мечта винаги е била не само домът ми, но и градът да бъде място, в което ние чувстваме, че имаме криле и което ни кара да мечтаем" – каза още Терзиев. Столичният кмет подчерта, че е  щастлив, че столичани посрещат началото на коледните празници с един дългоочакван подарък – превръщането на пространството около храма "Свети Александър Невски" в пешеходна зона. Терзиев благодари на всички, които са помогнали това да си случи – на предишната администрация на Столичната община и на Столичния общински съвет.

"Бъдете здрави, бъдете заедно и нека всеки един от нас намира светлината в себе си. София заслужава да блести!" – каза още Васил Терзиев.

В програмата за запалването на светлините на Коледната елха на София се включиха детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение на Елена Сиракова, интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“.

През целия декември площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Заедно с 10-метрово коледно дърво, на площада са разположени и  „Елхи на таланта”, Коледен базар за храни, напитки и творчески продукти.