Възстановява се движението по ул. “Eзерата“ от кръстовище с ул. „Чепинско шосе“ до моста над р. Лесновска при с. Негован

Започва третият етап от ремонта на ул. „Чепинско шосе“

На 11 юли 2023 г., вторник, се отваря за движение ул. “Eзерата“ от кръстовището с ул. „Чепинско шосе“ до моста над р. Лесновска при с. Негован в район „Нови Искър“. Тя е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова, по която се изграждат и ремонтират основни улици в кварталите.
Това е вторият етап от ремонта по съществуващо положение на улица „Езерата“ в участъка от началото на регулацията на с. Негован до кръстовището с ул. „Чепинско шосе“, район „Нови Искър“.
Улица „Езерата“ е с дължина около 3,2 км. Изцяло е ремонтирано платното за движение с ширина 7,00 м и двустранни стабилизирани банкети по 1,25 м. Продължават довършителните работи по отводняване на прилежащите територии и предстои полагането на износващ пласт асфалт и полагането на хоризонтална маркировка.
Изпълнена е нова настилка за категория на движение „тежко“ и вертикална сигнализация.

На 11 юли 2023 г. също ще започне и ремонтът на ул. „Чепинско шосе“ в участък от възела със Северна скоростна тангента до кръстовище с ул. „Езерата“, като ул. “Чепинско шосе“ в посочения участък ще бъде затворена за движение. Това е третия етап от ремонта по съществуващо положение на улица „Чепинско шосе“ в участъка от началото на регулацията на с. Чепинци до ЖП прелез на ул. „Жак Дюкло“, район „Нови Искър“, и „Кремиковци“.
Осигурени са обходни маршрути през  с. Чепинци, с. Негован, с. Световрачене, "Столичен околовръстен път" и възела със Северна скоростна тангента. При този етап се въвеждат промени на маршрута на автобусни линии № 18, № 20 и № 24 през с. Негован, с. Световрачене, с. Кубратово, при което се отварят нови автобусни спирки на градския транспорт.

ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ

Маршрутът на автобусна линия № 18 се скъсява от с. Чепинци до с. Негован, както следва (в посока с. Негован): от началната спирка „Мелницата Чепинци“ в с. Чепинци по действащия маршрут до кръстовище ул. „Чепинско шосе“/ул. „Езерата“, по ул. „Езерата“, надясно по югозападното пътно платно на ул. „Васил Левски“ в с. Негован, обратен завой, връщане по североизточното пътно платно на ул. „Васил Левски“ и по ул. „Езерата“ по маршрута до с. Чепинци
Разкриват се временни спирки, както следва:
• двупосочна „Ул. "Езерата“ в района на кръстовището на ул. „Чепински шосе“/ул. „Езерата“;
• крайна „Село Негован – временна“ в югозападното пътно платно на ул. „Васил Левски“ на 30,00 метра след десния завой от ул. „Езерата“.

Автобусна линия № 20 продължава да се движи по временния маршрут през селата Свотоврачене и Кубратово и кварталите "Бенковски" и "Орландовци". Разписанията на линията не се променят.

Автобусна линия № 24 се променя, както следва:
- в посока автостанция "Орландовци": от кв. „Бенковски“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „1-ва българска армия“/ул. „Кестен“, направо по ул. „1-ва българска армия“, наляво по ул. „Рояк“ по маршрута на автобусна линия № 18 до спирка „Гробищен парк "Малашевци“, обратен завой и връщане по маршрута на автобусна линия № 18 до спирка с код 0063  „Автостанция "Орландовци“ – крайна и начална;
- в посока кв. "Бенковски": от спирка с код 0063 „Автостанция "Орландовци“ надясно по ул. „Кестен“, по ул. „Калач“, по ул. „Рояк“ и по ул. „Първа българска армия“ по маршрута до кв. „Бенковски“. Линията изпълнява курсовете до манастир „Св. Мина“.
Обслужването на кв. „Малашевци“ ще се извършва от автобусна линия № 24, както следва:
 от трамвайната спирка „Католически гробищен парк“ за пътуване към кв. „Малашевци“ ще се ползва спирка с код „Ул. "Каменоделска“ (временно закрита за автобусна линия № 20) на ул. „Първа българска армия“ след кръстовището с ул. „Каменоделска“ в посока ул. „Рояк“
Връщането от кв. "Малашевци" ще става изцяло по маршрута на закритата автобусна линия № 18 с достигане до спирка „Автостанция "Орландовци“.

Схема



 

10.07.2023