Възстановява се движението на още две нощни автобусни линии с номера 3 и 4

От 23.12.2023 г. срещу 24.12.2023 г. „Център за градска мобилност“ ЕАД  възстановява движението на нощните автобусни линии N3 и N4.
 Двете линии ще имат начални и последни часове на тръгване, съответно в 00:00 часа и в 04:00 часа от пл. „Княз Александър I“ към крайните точки на маршрутите, както и изискването за 5 минутен престой за прекачване на пътници на пл. „Княз Александър I“.

Автобусите от линия N3 ще се движат по променен маршут, както следва: от спирка с код 1219 „ОЦ "Овча купел“ направо по бул. „Президент Линкълн“, наляво по бул. „Овча купел“, направо по бул. „Никола Мушанов“, бул. „Възкресение“ и по споделеното трасе до бул. „Ал. Стамболийски“, надясно по бул. „Александър Стамболийски“, наляво през площад „Света Неделя“ и по маршрута до спирка с код 2107 „Метростанция "Хаджи Димитър“, надясно по ул. „Левски Вековен“, наляво по ул. „Тодорини кукли“ и по маршрута на автобусна линия № 120 до спирка с код 2430 „Ж.к. "Левски Г“, двупосочно.

По променен маршрут ще се движат и автобусите от нощна линия N4, както следва: от ж.к. „Гоце Делчев“ по маршрута си до спирка с код 1301 „Пл. "Ручей“, наляво по бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, надясно по ул. „Георги Софийски“, направо по бул. „Прага“ и по маршрута си до ж.к. „Дружба 2“, двупосочно.

 „Център за градска мобилност“ ЕАД ще извърши наблюдение на пътникопотока по линиите в период от 6 (шест) месеца от въвеждането им в експлоатация и ще внесе данните до Постоянната комисия по Транспорт и пътна безопасност към Столичен общински съвет.

СХЕМА – Нощен транспорт в София – N1 ,N2, N3, N4

21.12.2023