Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Ще бъда кмет на всички софиянци, заяви Терзиев в първото си изказване пред Столичния общински съвет

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния общински съвет на първото заседание на Съвета в мандат 2023 – 2027 година в присъствието на областния управител на София Вяра Тодева и председателя на Общинската  избирателна комисия Полина Витанова.

„Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна – тази на София.“ Това каза кметът на София Васил Терзиев в първото си изказване пред новоизбрания Столичен общински съвет, кметовете на райони и кметства.

Ние сме от страната на София, което означава да бъдем мъдри в търсенето на дългосрочни решения за града, решения, които ни обединяват, а не разединяват. Това е по-дълго от един мандат, тази мечта, която ни обединява за София да бъде модерен, прогресивен сигурен европейски град, заяви Терзиев.
Искаме да градим бъдеще, град на възможностите, за да може да мечтаем по-смело. Това, което се ангажирах по време на кампанията, е наистина да положа всички усилия да бъда кмет на всички софиянци. Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически виждания. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дългосрочни решения, които ни обединяват.
По думите му "оттук нататък трябва заедно с общинските съветници да търсим какво ни обединява. Това са ценностите, принципите и начинът, по който да заработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, така че да успеем да променим нагласата на хората. Нашият най-голям проблем е колко е загубена вярата в институциите, включително и в общината, – заяви също Терзиев. – Ние имаме отговорност всички да работим заедно, за да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения за нашия град. Вярвам, че всички тук сме мъдри и ще намерим този път и решения за София и ще можем гордо след 4 години да бъдем доволни от това, което е свършено. Нека добрите идеи, независимо откъде идват, намират път и ще намерят подкрепа" – заяви също Терзиев.

Фотограф: Аделина Ангелова

13.11.2023