Васил Терзиев: Ще инициирам срещи с всички политически партии, за да има работещ Oбщински съвет

"Ще инициирам срещи с всички политически партии и техните представители, за да намерим начин да намалим напрежението и да има работещ Oбщински съвет" – каза кметът на София Васил Терзиев в Министерския съвет, където проведе среща с министър-председателя акад. Николай Денков.
"Ние ще работим активно и ще има протегна ръка към всички представители в Столичния общински съвет, за да намерим допирните точки към програмите, прагматичните решения и търсенето на съгласие" – заяви също Терзиев. Столичният кмет посочи, че е оптимист относно решаването на казуса с избора на председател на Столичния общински съвет. Новото заседание на Съвета е насрочено за 20 ноември.

Във връзка с избора на председател на Общинския съвет Терзиев коментира: „Има три месеца, в които трябва да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи, трябва да се проведат нови избори за Общински съвет. Силно се надявам това да не случи, защото това означава пълен блокаж на работата на Столична община, а има много да се работи и за града не би било хубаво, ако не се стигне до политическо съгласие."

На срещата между премиера акад. Денков и кмета на София Терзиев са обсъдени въпроси, свързани с образованието, културата, инфраструктурата и финансите на общините.

 

 

14.11.2023