Васил Терзиев: Дигитален борд ще бъде създаден към Столичната община

Дигитален борд ще бъде създаден към Столичната община. Тази идея беше обсъдена и подкрепена на среща на заместник-кметовете Иван Василев, Иван Гойчев и Никола Барбутов с представители на асоциациите на технологичния бизнес в България.

"Дигиталният борд ще работи активно и ще подпомага общината в подобряването на условията за създаване и развитие на иновативен технологичен бизнес с висока добавена стойност в София." Това заяви в своята фейсбук страница кметът на София Васил Терзиев.

В срещата участваха BESCO, БАИТ, Баском, Българска финтех асоциация и АИБЕСТ. Участниците в срещата обсъдиха и как столицата може да бъде първи клиент на иновативните технологични решения, как да се доразвие и надгради идеята за “пясъчник за иновации”. Представителите на бизнеса дадоха съвет да се направи целенасочена информационна кампания за предоставяните услуги на Столична община, Столична агенция за привличане на инвестиции, Софийски гаранционен фонд, които биха били от полза и интерес на технологичните компании.

На срещата се обсъдиха и механизми за привличане и задържане на кадри, както и подобряване на условията в училищата. "И аз, и екипът ми сме убедени, че ако работим заедно, всяка една от тези идеи ще заработи реално за София" – посочи кметът.

 

23.01.2024