Васил Терзиев: Дадохме пример как институциите и гражданите могат да работят заедно за постигане на общи цели

Над 70 доброволци и екипите на общината извозиха десетки тонове отпадъци от Централните софийски гробища

"Дадохме пример как институциите и гражданите могат да работят заедно за постигане на общи цели. Как можем да се грижим за всяко едно кътче в нашия град, включително местата, на които почитаме близките си." Това каза кметът на София Васил Терзиев във връзка с проведената инициатива за почистване на Централните софийски гробища.

Терзиев благодари на всички съпричастни граждани, на доброволците от Гората.бг, на служителите от Общинското предприятие “Гробищни паркове” и на всички екипи на общината, които са се включили в почистването на Централните софийски гробища и други гробищни паркове.

"Вчера за по-малко от четири часа работа на над 70 доброволци екипите на общината извозиха десетки тонове отпадъци от Централните софийски гробища. Към първите 5 декара, които екипът на Предприятието почисти преди две седмици, сега са добавени нови 10 декара почистена площ. Чака ни още много работа и много декари, за които новото ръководство на Общинското предприятие предстои да се погрижи. Няма да спрем дотук и ще продължим да разчитаме на помощта на доброволци, без които трудно ще се справим бързо с тежкото наследство, което ни е оставено. Отношението към мъртвите показва и отношението към живите" посочи също столичният кмет.

По думите на Васил Терзиев призоваваме хората, които на Задушница ще дойдат да почетат паметта на близките си и да почистят гробните места, да оставят зеления отпадък на алеите. Екипите на общината ще се погрижат той да бъде извозен в рамките на 24 часа.

Ролята на общината е определена по наредба и регламентира поддръжка до централните алеи, за самите гробни места грижи трябва да полагат хората.