Българският Индиана Джоунс идва в "Музейко"

По стъпките на древните цивилизации
Българският Индиана Джоунс идва в "Музейко"
Археологът и откривател на съкровища и истории от древността проф. Николай Овчаров ще срещне малките откриватели с тайните на археологията

Общинският културен институт и научнообразователен детски център „Музейко“ с гордост съобщава на малките откриватели и мечтатели, че ще могат да се потопят в чудния свят на археологията, където ще научат какви са откритията и стъпките, по които вървят археолозите, за да ни разкажат за древните обитатели на нашите земи. Ще се срещнат с прочутия български археолог проф. Николай Овчаров – откривател на Перперикон и много други интересни археологически обекти, който ще им разкаже интересни случки от своята практика, както и какво точно правят археолозите, за да намерят съкровищата и тайните, завещани ни от древните цивилизации. Ще се запознаят с интересни находки и ще могат да разберат как са ползвани в древността.
Събитието ще бъде чудесна възможност за децата и техните семейства да научат повече за науката Археология и за това какво означава да бъдеш изследовател на древните светове. Професор Овчаров ще отговори на въпросите на младите любопитковци и ще им разкаже за науката и предизвикателствата пред изследователите на българските земи.

Събитието ще се проведе на 10 февруари (събота), от 12 до 13 ч., в Зала 1, на етаж 0
Подходящо е за деца 7+ години.

За повече информация за програмата на събитието, моля посетете следния линк:
https://www.muzeiko.bg/bg/news/detail-arheologat_po_stapkite_na_drevnite_civilizacii-4829.html?date=1707516000

30.01.2024