Ангел Джоргов: От утре се затваря за движение едно от пътните платна на кръстовището на бул. „Цар Борис III“ с "Околовръстния път"

 

„От утре започват строителни дейности в кръстовището на бул. „Цар Борис III“ с "Околовръстния път" като част от реконструкцията  на трамвайния път на бул. „Цар Борис III“, – съобщи зам.-кметът Ангел Джоргов. – Няма да има пълно затваряне на кръстовището, но участъкът ще бъде стеснен и ще има проблеми с трафика" – посочи още Ангел Джоргов и призова шофьорите да използват алтернативни маршрути. В следващите три седмици строителите ще работят от страната на „Княжево“, след което ще се прехвърлят от страната на центъра.

"Предстои изграждане на релсовия път и контактно-кабелната мрежа на кръстовищата на ул. „Овча купел“ и „Цар Борис III“ и на кръстовището на  ул.„Пушкин“ и бул. „Цар Борис III“. След май месец ще започне работата по изграждане на трамвайния път в споделеното трасе в „Княжево“. Участъкът е изключително тежък и ще се използват летните месеци, за да не се затруднява допълнително трафика" – посочи още зам.-кметът Ангел Джоргов.

Към момента трамвайното трасе е изградено от Съдебната палата до „Бъкстон“.  

Столичната община е започнала и изграждането на ул. „Добруджански край“ между ул. „Йоаким Панчовски“ и „Йорданка Филаретова“.  В 300-метровия участък се изгражда ново пътно платно с тротоари, нови инженерни мрежи и ново улично осветление. Предвиден е и ремонт на съществуващата част от улицата от  страната на район „Възраждане“. Улицата  ще създаде удобна връзка както за живеещите в квартала, така и към МВР болница. 

 

18.04.2023