Аварийните екипи на Столична община ще участват в полево учение заедно с Военновъздушните сили

"От 28 до 30 август 2023 г. екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община съвместно с Военновъздушните сили на България ще проведат полево учение. То ще бъде свързано с реакция при наводнение и ще се състои в Балчик." Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.

Целта на учението е координацията и взаимодействието при ситуация на настъпило наводнение извън територията на Столична община.

В учението ще участват аварийните екипи на общинската дирекция заедно със специализирано оборудване за модул „Наводнение“. Те ще се придвижат по въздух с военен самолет „Спартан-2711“, както и наземно с автомобили.

Военният самолет „Спартан“ ще тръгне от летище „Враждебна“ в 9:00 часа на 29 август.

През 2022 г. екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община се включиха активно и професионално в международно учение в Черна гора за реакция при земетресение. Екипи на Аварийната дирекция участваха в спасителните дейности след земетресението в Турция през февруари и бяха сред първите, отзовали се на терен в южната ни съседка.

25.08.2023