Извънредно миене на основни пътни артерии във всички райони в София заради жегата

Извънредно миене на основни пътни артерии във всички райони в София се организира от утре, 25 юли, по заповед на кмета Йорданка Фандъкова. Допълнителното миене е във връзка с очакваните опасно високи температури.

Миенето ще се извършва през обедните часове за охлаждане на пътните платна и тротоарите. Екипи на почистващите фирми ще мият на дюзи бул. „Акад. Ив. Евстр. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, бул. „Христо Ботев“, бул. “Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Опълченска“, бул. „Кн. Александър Дондуков“, бул. „Янко Сакъзов“, бул. „Мадрид“, бул. „Кн. Мария-Луиза“, бул. “Ген. Данаил Николаев“, ул. “Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“, бул. „История славянобългарска“, бул. „Първа българска армия“, бул. „Ботевградско шосе“, ул. „Тодор Каблешков“, бул. „Рожен“, ул. „Хан Кубрат“, бул. „България“ , бул. "Г. М. Димитров", бул. "Ситняково", бул. "Шипченски проход", бул. "Хр. Ботев" и други.

По нареждане на кмета Фандъкова районните кметове на „Нови Искър“, „Кремиковци“, „Банкя“, „Панчарево“ и „Витоша“ създават организация за наблюдение на крайградските райони с цел предотвратяване на пожари.

Наблюдения за предотвратяване на пожари в природен парк „Витоша“ се извършват от екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП).

Молим гражданите да не палят огън на открито при никакви обстоятелства, а при забелязване на възникнал пожар да сигнализират веднага на телефон 112.

Призоваваме всички граждани, особено възрастните хора и децата, да не излизат на открито във времето между 10 и 18 ч.

За гражданите, които не могат да отложат излизането си навън, е организирано раздаване на минерална вода. От 13:30 часа екипи на Столичната община ще предоставят минерална вода на три пункта: пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото „Ариана” – и на пилоните на Националния дворец на културата. Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от служители на направлението, със съдействието на АПП, до изчерпване на наличните количества.

24.07.2023