София получи 8 автомобила за екипите за дезинфекция и доставки на храни

Фандъкова: Най-важно е сега да не изпуснем ситуацията извън контрол и то след добрите резултати, които постигнахме благодарение на дисциплина и лична отговорност

От днес разполагаме с дарение от 8 автомобила „Рено“, „Нисан“ и „Дачия“ – 4 за екипите за дезинфекция и 4 за доставките на храни. Дезинфекцията на улици, подлези и градския транспорт, както и доставката на храна и лекарства на възрастни и социално слаби са две от ключовите ни задачи. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която прие предоставените на Столична община автомобили.

Автомобилите се предоставят за ползване за времето на извънредното положение на Столична община.

Кметът Фандъкова благодари на изпълнителния директор на „Рено“ и „Дачия“ за България г-н Емил Гърнев, на изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева, на главен комисар Николай Николов за това, че и София получи част от автомобилите на „Рено“ за времето на извънредното положение.

По думите на кмета Фандъкова „София вече има истинска армия от общински служители и доброволци. Над 250 граждани поискаха да помагат.“

Кметът на София посочи, че "в последните дни с министър-председателя Борисов и ген. Мутафчийски обсъждахме възможности за облекчаване на част от ограничителните мерки. Категорично това няма да се случи преди края на Великденските празници. И първата ни задача сега е да посрещнем подготвени очаквания от лекарите пик“ – каза Фандъкова. Тя посочи, че се обсъждат различни възможности за постепенно облекчаване на режима, които ще приложим само след решение на Националния щаб. „За мен лично в първия възможен момент трябва да дадем варианти за излизане в големите паркове и на Витоша на семействата с малки деца, които са най-потърпевши от стоенето вкъщи. Разговаряме и с директора на СДВР, така заедно с мерките ще въведем и допълнителен контрол“ – заяви също Фандъкова.

„Най-важно е сега да не изпуснем ситуацията извън контрол и то след добрите резултати, които постигнахме благодарение на дисциплина и лична отговорност. Нужно е още търпение и да продължим да сме солидарни и разумни“ – каза също кметът на София.