Назад

21-ви Туристически празник за ученици

21-ви  ТУРИСТИЧЕСКИ ПРАЗНИК ЗА УЧЕНИЦИ  - 9 ЮНИ 2017 г. ХИЖА „МОМИНА СКАЛА”

На 9 юни 2017 г. – петък, Столична община кани всички ученици от столичните училища на туристически празник по повод успешното приключване  на учебната година.
Празникът е част от събитията, включени в „Календарен план – 2017” на дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”.
 
Маршрутът е Княжево – до Момина скала. Хижа „Момина скала се намира в национален парк „Витоша”,  местността “Стамболова ливада” на 1485 метра надморска височина,  на 1  км. от „Златни мостове”. Пеша, до нея се стига за около 2.30 часа -  3 часа.
.
Организаторите от Столична община – дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” съвместно с дългогодишните партньори от Български туристически съюз, с традиционното съдействие на Планинска спасителна служба  акцентират върху уменията за оцеляване в планината, спорт в условията на планината, възможности за изява на „туристическата сцена”, „тролей” за смелите.
.
Столична община осигурява сандвич и вода на всеки участник, а задължение на учители и ученици е да се екипират с удобни обувки и подходяща за планината екипировка.

Общинската фирма „Зелена система”  традиционно ще се погрижи  да създаде отлични възможности за игри и развлечения  на поляната до х. „ Момина скала”.

За участниците в: спортните надпревари, викторините, сцена на таланта, „Мис” и „Мистър” Момина скала,2017” са предвидени  индивидуални награди.

Български туристически съюз ще връчи грамоти  на училищата изкачили пеша маршрута.
Задължително: Училища, желаещи да участвуват, следва да направят  предварителни заявки на: главен координатор: П.Чернева  - тел/факс: 981 07 44; 0887 928 552 - 
или  на e–meil  pcherneva@sofia.bg
 
Писмо до кметовете на райони и до директорите на училища
Приложения:
Регламент и програма на празника
Указания за участие в празника