Обратно Започна изграждането на първата нова детска градина в кв. “Манастирски ливади – изток“

"Започна строителството на нова детска градина в кв. „Манастирски ливади – изток“. Тя е за 8 групи и строителството ѝ трябва да приключи до края на следващата година. Това ще е първата детска градина, която ще изградим с отпуснатите 15 млн. лв. от Министерски съвет" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на организацията на работа на обекта заедно с кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов.

"За всеки район, в който има готов проект и избран изпълнител, сме готови да осигуряваме средства за строителство" – посочи също Фандъкова.

Новата детска градина е решена като сграда на два етажа от 4 секции, между които има топла връзка. Предвиден е и музикално-физкултурен салон, а на двора са обособени площадки за игра.

"В район „Триадица“ работим по преустройството на бивш клуб в сграда за две яслени групи. С кмета на района Димитър Божилов се надяваме да я отворим до края на годината. Той е на финала в избора на изпълнител и веднага ще осигурим финансирането" – посочи кметът на столицата.

"Общо 12 нови детски градини строим тази година в София" – каза още кметът Фандъкова. Очаква се до есента да отворят тези в „Нови Искър“, „Красно село“, „Дружба“ и „Люлин“.

Фотограф: Аделина Ангелова