Обратно Общо 414 столичани се ваксинираха днес в мобилните пунктове в столични паркове


Общо 414 столичани се ваксинираха в четирите мобилни пункта, разкрити тази събота в София. Освен в Борисовата градина и Южен парк, ваксини се поставят и в Северен парк на входа откъм ул.“Бели Дунав“ в ж.к.“Надежда“ 4. Продължава ваксинирането и в мобилния пункт в кв. "Красна поляна", паркингът на Т-Маркет на бул. "Възкресение".

Работното време на пунктовете е от 9:00 до 16:00 ч.

За да не се образуват опашки, където е необходимо ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11.

Миналият уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета на София Фандъкова и СРЗИ. Организацията се извършва от екипи на  дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община, а ваксините се поставят от лекари от  общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11 ДКЦ. Гражданите могат да избират между векторна и РНК – ваксина.

Утре мобилните пунктове също ще работят от 9 до 16 часа.

През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има "зелени коридори". Имунизацията там става след предварително записване.