Кметът Фандъкова провери изграждането на последния участък от бул. “Монтевидео“

Изгражда се последният участък от бул. “Монтевидео“, който прави връзка с новата метростанция № 16 в столичния район „Овча купел“. Целта е до началото на учебната година да приключат пътните работи и да бъде пуснато движението по булеварда. Ще продължи работа по тротоарите.

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на строителството на пътния обект.

В момента по този участък се изпълнява подземната инженерната инфраструктура – водопровод, канал и електросистеми. След това ще се изпълни пътната част, като пътното платно ще има по две ленти за движение в посока, велоалея и тротоари. Ще се изгради и ново улично осветление.

Това е последният участък от новия бул. “Монтевидео“, който се изгражда от ул. „Акад. Константин Пашев“ до ул. “763“, и прави връзка с бъдещата метростанция 16 „Мизия“.

Бул. „Монтевидео“ е изпълнен от бул. „Никола Петков“ до ул. "Акад. Константин Пашев“ и участъка на кръстовището при ул. „Боряна“ до ул. „763“. Той бе изграден заедно с цялостната реконструирания на основни пътни обекти за район „Овча купел“ – бул. “Президент Линкълн“, участък от бул. “Овча купел“, а в момента се изгражда и нова ул. “Централна“.

Тази година е реконструирана и ул. “Николай Хрелков“ в кв.“Горна баня“.

Предстои да започне изграждането на паркинг, който ще бъде при бул. “Монтевидео“. Той ще е над метростанция 16 и ще бъде за 270 автомобила.

 

Снимки: Аделина Ангелова