Обратно 1000 победители в „Тичай, за да помогнеш“

 

Точно 1000 бяха участниците в тазгодишното издание на инициатива „Тичай, за да помогнеш“, стартът на благотворителното бягане бе даден от Националния стадион „Васил Левски“. "Събитието има за цел да подпомогне хората с различни възможности и се провежда за четвърти път под името: „Run2Gether България“. На него хора с големи сърца и хора със специфични потребности бягат заедно към една обща цел, а именно: да надскочат себе си и да отвеят финала заедно. Бягането има за цел да популяризира спорта за всички и да се даде гласност, че равенството значи повече." Това съобщи Анатоли Илиев, общински съветник и зам.-председател на Фондация „София – европейска столица на спорта", който поздрави всички участници.

Преди да тръгнат по 5-километровото трасе бегачите изгледаха демонстративния баскетбол с инвалидни колички и се възхитиха от уменията на представителите на отбора „София – Балкан“.

Подкрепа в турнира оказаха и  певицата Прея, актьорът Ивайло Захариев, златното момиче Михаела Маевска и много други популярни личности, а водещият Крис създаде неповторима атмосфера.