Обратно Кметът Йорданка Фандъкова занесе козунаци и яйца на възрастни хора за Великден

В навечерието на Великден кметът на София Йорданка Фандъкова занесе козунаци и боядисани яйца на възрастните хора в дом „Надежда“. Заедно с екипи на общинската дирекция „Аварийна помощ и превенция“, кметът Фандъкова се включи в раздаването на традиционните продукти за празника.

Възрастните хора от четирите общински социални дома в София, където са настанени 671 души, както и децата в 14 центъра за настаняване от семеен тип получават козунаци и боядисани яйца. Продукти ще получат и 50 семейства от Центъра за временно настаняване на бездомни лица в кв. „Красна поляна“.

„Погрижихме се хората в общинските домове за възрастни хора и децата в социалните услуги да могат да посрещнат светлия празник. Благодаря на колегите от екипа на зам.-кмета г-жа Атанасова, които дариха лични средства за осигуряване на част от продуктите“ –подчерта Фандъкова.

Кметът Фандъкова благодари на хората, които останаха вкъщи, които са дисциплинирани и отговорни и спазват взетите мерки за ограничаване на физическата дистанция. Тя посочи, че със своята дисциплина и отговорност те допринасят за това, да не се затягат мерките в София, което зависи от нас.

За възрастните и трудноподвижни хора са организирани възможности за доставяне на храна и лекарства благодарение на екипите на аварийната дирекция, Социален патронаж и на доброволците.

Хранителни продукти ще бъдат предоставени на социално слаби семейства от кварталите „Филиповци“ и „Факултета“, за които са въведени ограничителни мерки. Поетапно от днес ще започне доставката на 1 875 пакета с продукти като сирене, яйца, мляко, брашно, ориз и др.

И в двата квартала по заповед на кмета се извършват всекидневна дезинфекция и засилено почистване като се разширява дезинфекцията и в съседни зони.

Благодарим на всички дарители, които се включиха в осигуряването на козунаци и яйца "Кетъринг и нещо", "Не война, а храна" и др.