Служителите на „Столичния патронаж“ ще бъдат тествани за COVID-19

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова възложи да бъде направено тестване на работещите в „Социалния патронаж“.  Това са общо 200 души  – социални работници, санитари и шофьори, общо 200 човека, които всекидневно доставят храна по домовете на 1 500 души. Тестването  ще започне утре. След тях тестове ще бъдат направени и на 110 служители на Общинска полиция.  Столичната община ще използва тестовете, с които  са тествани  служителите на МВР.

365 лекари, медицински сестри и медицински персонал от общинските V и IV градски болници са тествани  до момента за заразяване с COVID-19. Медицинският персонал е тестван с PCR тестове със средства от Столична община. Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски болници, в които има разкрити отделения за лечение на пациенти с COVID-19.

93 служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, доброволци от доброволното формирование на Столична община и служители на Общинска полиция бяха тествани в МВР болница с бързи тестове по програмата на МВР и Националния оперативен щаб.

До момента общият брой на тестваните медицински работници и служители, които работят директно с граждани, е 449.