Поискаха край на шествията и забрана за посещения на мачове

07.06.2018 г., стр. 24

СЛЕД СРЕЩА С БОБИ МИХАЙЛОВ:

Президентът на БФС Борислав Михайлов организира среща с МВР, спортното министерство и Столичната община във връзка с изминалия сезон в Първа лига и предстоящия утре жребий за новия.

„Създаде се напрежение заради големия брой отбори, които играха на националния стадион, както и заради повечето дербита между „Левски" и ЦСКА-София. Проблемите са най вече заради локацията, която предизвиква редица промени в движението и пречи на гражданите. В същото време трябва да помислим и за гъвкав подход при изготвянето на програмата, защото сигурността на хората е приоритет №1, но трябва да имаме предвид и интересите на телевизията, носител на правата, която влага доста пари и клубовете разчитат на тях, за да попълнят бюджета си", обясни Михайлов.

От министерството на спорта пък поискаха бързи законови промени, чрез които да се направи възможно търсенето на индивидуална отговорност от нарушителите на обществения ред. „Нека полицията да има възможност да налага забрани за посещаване на мачове и нещата много бързо ще си дойдат на мястото", заяви главният секретар Асен Марков.

От своя страна представителите на Столичната община изразиха надежда създадената през годините практика за шествия на феновете по улиците на града да се преустанови.