Назад

Кметът Фандъкова провери ремонта на детската площадка в Борисовата градина

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонтните дейности по обновяване на детската площадка със слончето в Борисова градина в присъствието на заместник-кметовете Мария Бояджийска и д-р Тодор Чобанов. 

Ремонтът на площадката, разположена в централната зона на Борисовата градина, започна на 6 юли 2016г. Вече са демонтирани старите настилки, оформен е централния кръг за цветарника, положена е и валирана основата за новата настилка и започна трасирането на детските кътове и кофражни работи за отливане на основи за нова ударопоглъщащата настилка. 

Предвижда се да се изгради кът за сядане на придружители с паркова мебел и да се засади декоративна растителност. Емблематичните фигури на слончето и костенурката ще бъдат запазени, като се предвижда специалисти от Музея за история на София да съдействат за реставрацията им. 

Ще бъдат монтирани и нови детски съоръжения за деца от различни възрастови групи, включително и за деца със специфични потребности, разположени в 4 обособени сектора.